1. Hem
  2. Displayer och autostyrning
  3. CFX-750
  4. CFX-750 – Läsa in tilldelningsfil

CFX-750 – Läsa in tilldelningsfil

Följande beskrivning guidar dig igenom inläsning av en tilldelningsfil i CFX-750.

CFX-750

Beskrivningen förutsätter att du har fått eller skapat en tilldelningsfil för varierad giva av exempelvis kalk. Du skall då ha följande filer:

• Test.dbf
  • Test.prj
  • Test.shp
  • Test.shx
  1. Spara ner dessa filer på ett USB-minne i följande katalog: USBMinne/AgGPS/Prescriptions
  2. Sätt i USB-minnet i din CFX-750, starta enheten.
  3. Vänta på att CFX-750 initierar USB-minnet och talar om att det är klart att använda, ett grönt USB-minne syns i övre högra hörnet.
  4. Tryck Inställning (skiftnyckeln) och välj Data.1
  5. Välj därefter Hantera data, välj USB och sedan Hämta data. Välj sedan Hämta tilldelningskartor från USB. Tryck OK 2 ggr.
    2
    3
    4
    5
    6
    7
  6. Gå tillbaka till startfönstret och skapa ett nytt fält. Under skapande av det nya fältet kommer du att få välja den tilldelningsfil som skall användas. Du kommer i detta läge endast att se filen med ändelsen .shp. I nästa steg skall du välja Kolumn med giva VALUE. Ställ också in den enhet du önskar. Gå tillbaka och fortsätt. Tryck OK.8

CFX-750 kommer nu att ladda den aktuella tilldelningsfilen.

9
    Kolumn med giva: Välj kolumn för din giva, standard för Cropsat/Dataväxt är Giva
    Enhet för giva: Välj enhet för loggfilen
    Skalfaktor: Vill du justera hela tilldelningsfilen uppåt eller nedåt kan man ändra detta värde.
    Giva utanför polygon: Kör du utanför styrfilen använder systemet din senaste giva

7. Tryck OK. CFX-750 kommer nu att ladda den aktuella tilldelningsfilen. När du kört aktuellt fält, radera dessa filer från CFX-750.

Tänk på att inte ta ur USB-minnet innan CFX-750 är helt avstängd.

När du kört aktuellt fält, radera dessa filer från CFX-750.
Välj Inställning, välj Data och sedan Hantera data. Tryck Intern och Radera data, välj Radera tilldelningskartor och välj sedan aktuell fil. Tryck OK och filen raderas.

datavaxt-logotrimble-logo

Manual ID: GPS-8
Rev dat: 2015-12-08