1. Hem
  2. Displayer & Autostyrning
  3. CFX-750
  4. CFX-750 – Ställa in GPS:en för Trimble VRS-modem

CFX-750 – Ställa in GPS:en för Trimble VRS-modem

Följande beskrivning guidar dig igenom för att ställa in din CFX-750 för Trimble VRS-modem.

1. Tryck på Inställningar.30
  2. Välj GPS/GNSS.31
  3. Välj GPS/GNSS-inställningar.32
  4. RTK ska vara valt, bekräfta med vit pil.33
  5. Trimble VRS-modem ska vara valt, bekräfta med vit pil34
  6. Välj vilken typ av modem du har, bekräfta med vit pil35
  7. Klicka förbi säkerhetsvarningen med vit pil36
  8. Fortsätt med vit pil37
  9. Tryck på Trådlöst modem inställningar.38
  10. Ställ in enligt följande:
    APN: online.telia.se
    CPIN: 2005
    Bekräfta med vit bock.39
  11. Du kommer nu tillbaka hit, gå vidare med vit pil40
  12. Serveradressen ska vara nrtk-swepos.lm.se41
  13. Portnummer ska vara 850142
  14. Monteringspunkt ska vara CMRPLUS_GNSS (OBS, viktigt med VERSALER)43
  15. VRS-Användarnamn och lösenord tillhandahåller Dataväxt-supporten.44
    45
  16. På statussidan ska man nu se att modemet har status Inloggad, detta kan ta några minuter.46
  17. Positionskvalitet ska vara Favorisera tillgänglighet.47
  18. Bekräfta val av positionskvalitet genom att trycka på vit pil48
  19. Välj Ja för att aktivera XFill-funktionen49

Ställ in xFill på följande sätt:

20. Tryck på rutan Frekvens.50
  21. Frekvensen ska vara 1539.9525 MHz, bekräfta med vit pil51
  22. Baudrate skall vara 600 bps, bekräfta med vit pil52
  23. Se så inställningarna stämmer och gå sedan vidare med vit pil53
  24. Välj Datum RTK-bas WGS84/ITRF2008 och bekräfta med vit pil54
  25. Klart!