1. Hem
  2. Displayer & Autostyrning
  3. CFX-750
  4. CFX-750 – Aktivering av Trimble RTX15

CFX-750 – Aktivering av Trimble RTX15

Följande beskrivning guidar dig genom aktiveringen av RTX 15 i CFX-750. För att använda RTX 15 krävs lägst version 4.00 i din CFX-750.

Aktivera RTX 15 med aktiveringskod

Kontakta DataVäxt Support och ange serienumret på din CFX-750 för att erhålla upplåsningskod för RTX 15. Detta görs lämpligast via e-post till support@datavaxt.se senast en arbetsdag innan du vill börja använda RTX15, helst tidigare. Serienumret består av 10 siffror och du hittar det på baksidan av din display, eller via Inställningar/System/Status/Systemstatus.

DataVäxt Support skickar tillbaka lösenordet till den adress du skickat ifrån.

1. Tryck på Inställningar.
    20
  2. Sedan System.21
  3. Välj Lås upp/Uppgradera.22
  4. Tryck på Uppgradering lösenord.

23

5. Skriv in ditt lösenord.24
  6. Om uppgraderingen lyckas kommer följande fram i din display, tryck sedan grön bock.25
    Displayen kommer nu att starta om.

Kontrollera RTX-inställningar

1. Tryck på Inställningar.26
  2. Tryck på GPS.27
  3. Tryck på GPS-Inställningar.28
  4. Markera sedan RangePoint RTX och tryck på grön pil.29
  5. Kontrollera att inställningarna är rätt:
    Frekvens: 1539.8125
    Baudrate: 2400 bps
    Om inställningarna är rätt, gå vidare med grön pil tills du kommer tillbaka till menyn för GPS, använd displayikonen till vänster för att återvända till körbilden. Om inställningarna behöver ändras, se instruktioner nedan.

Redigera RTX-inställningar

1. Tryck på Frekvens.30
  2. Skriv in 1539.8125 och tryck på grön bock.
  3. Markera Baudrate.32
  4. Välj sedan 2400 bps och tryck på grön bock.33
  5. Gå vidare med grön pil.34
  6. Välj Positionskvalitet Favorisera tillgänglighet.35
    Tryck grön bock för att bekräfta.
  7. Bekräfta varningen om Favorisera tillgänglighet.36
  8. Efter varningen kommer du tillbaka till sidan GPS. Tryck på displayikonen för att komma tillbaka till körbilden.
  9. Inställning för RTX 15 är nu klar. Kontrollera din signal genom att trycka på status- knappen i körbilden två gånger.37

Nedan visas ett exempel på hur statusfliken kan se ut när RTX 15 fungerar.

GPS-källa: Anger att mottagaren är inställd på att användas med RangePoint RTX (RTX 15)

GPS-Status: Konvergerad anger att positionens noggrannhet är tillräckligt noggrann.

Satelliter: Anger antalet GPS- och GLONASS-satelliter som används för positionsbestämning. Värdet HDOP inom parentes anger hur fördelaktigt satelliterna är fördelade över himlen. Lågt värde är bättre.

CMR ålder: Anger hur gammalt det senaste korrektionsmeddelandet är. Värdet innebär att mottagaren inte har tagit emot någon korrektion på så många sekunder. Normalt värde är 8-15 s.

RTX Sat: Anger vilken korrektionssatellit som används. Värdet inom parentes anger signalstyrkan.

Konvergeringen: Anges längst ner i statusfliken. Längre uppkopplingstid mot satelliten ska ge lägre konvergering. Vid optimala förhållanden kommer värdet ligga runt 40 cm.

datavaxt-logotrimble-logo
Rev dat: 2015-12-08

Uppdaterat den september 19, 2016