1. Hem
  2. Sensorer
  3. Installationsfil Yara N-Sensor Filuppladdare
  1. Hem
  2. Programvaror
  3. Yara N-Sensor Filuppladdning
  4. Installationsfil Yara N-Sensor Filuppladdare

Installationsfil Yara N-Sensor Filuppladdare

Här kan du ladda ner den senaste installationsfilen till Yara N-Sensor Filuppladdare.

Kom igång med Yara N-Sensor Filuppladdare

1. Klicka på knappen ovan och ladda hem programmet till din dator.
  2. Packa upp mappen genom att klicka på ”Extrahera alla filer” i Utforskaren.
  3. Dubbelklicka på setup.exe och följ installationsanvisningarna. Programmet är nu installerat på din dator.
  4. Programmet öppnas direkt när installationen är klar. Du ser nu följande vy framför dig:
  5. Logga in med ditt Dataväxt-konto, det här är samma uppgifter som du har i Dataväxt Mobil eller till ditt Webcenter-konto för att synkronisera din växtodlingsdata. Bocka gärna i ”Håll mig inloggad” så slipper du mata in dessa uppgifter på nytt varje gång.
  6. När du loggat in kommer du till sidan ”Val av klienter”, här behöver du klicka på den klient som är aktuell. Tryck sedan på ”Spara”.
  7. Gå vidare enligt instruktionerna och programmet kommer att döljas och istället hamna nere i verktygsfältet vid klockan. Du får en notis att uppladdningen är startad.
  8. Nu är alltså uppladdningen aktiv i bakgrunden och informationen skickas direkt från hytten till vår molnlösning för att sparas och sedan presenteras på vår webbportal Lantbruk.se.
  9. Gå in på webbportalen Lantbruk.se och logga in i det översta högra hörnet med ditt Dataväxt-konto, det här är samma uppgifter som vi matat in i steg 5.
  10. Klicka på fliken ”Fältdata” i den vänstra menyn därefter är det bara att klicka på det aktuella skiftet som du kört på med en N-Sensor. Du får då fram följande vy:
    Därefter klickar du på ikonen ”N-Sensor” och väljer sedan om du vill titta på en karta med Biomassa eller N-Giva.

Slutligen får du fram en karta beroende på ditt val tidigare.
    Här ser vi hur variationen ser ut och du har en skala, så kallad legend i den högra vyn. Här ser du även totalgiva samt medelgiva. Skulle du önska skicka vidare kartan kan du göra det genom att klicka på knappen ”Dela.” Fyll sedan i e-post och ett ev. meddelande. Notera att denna mottagare inte behöver ha Dataväxt för att titta på kartan. Vill man dock kunna spara kartan till sitt eget Dataväxt-konto för att sedan kunna titta på den på Lantbruk.se krävs det att man har en aktiv Dataväxt-licens.

Lycka till!
Uppdaterat den februari 2, 2017