1. Hem
  2. Sensorer
  3. Yara N-Sensor ALS
  4. Skapa tilldelningsfil från höstrapsscanning till Yara N-Sensor
  1. Hem
  2. Programvaror
  3. DataVäxt Classic
  4. Skapa tilldelningsfil från höstrapsscanning till Yara N-Sensor
  1. Hem
  2. Sensorer
  3. Yara N-Sensor Classic
  4. Skapa tilldelningsfil från höstrapsscanning till Yara N-Sensor

Skapa tilldelningsfil från höstrapsscanning till Yara N-Sensor

Denna manual hjälper beskriver hur du skapar en tilldelningsfil baserat på en höstrapsscanning med Yara N-Sensor.

DataVäxt Karta

För att detta ska vara möjligt krävs en licens för DataVäxt Maximum.

1. Importera filen i DataVäxt Karta
    Arkiv – Importera fil.
    Välj Typ av fil – N-Sensor
    Klicka på Öppna fil och välj loggfilen från N-Sensorn.
    Klicka Nästa två gånger så lägger sig filen i Lagerkontrollen till höger om kartan samt syns i kartan på det aktuella fältet.
  2. Välj sedan menyn Tilldelningsfil – Skapa tilldelningsfil.Välj det aktuella skiftet som filen ska utgå ifrån, har du inget skifte här bocka ur Använd skiften.
  3. I detta steg, välj vilken fil som ska vara underlag för tilldelningsfilen. Ser du inte N-Sensorfilen, ändra filtreringen till Alla, bocka i filen och klicka Nästa.
  4. Har du valt ett fält som har en förväntad skörd kan du här välj Hämtas från Dataväxt. Ange annars den förväntade rapsskörden manuellt. De andra värderna behöver inte ändras, klicka på Nästa.
  5. Välj här utifrån de fördefinierade formlerna som finns, välj antingen Svensk Raps eller Greppa Näringens formel beroende på vilken nivå du vill lägga din giva. (För mer info kontakta Knud Nissen på Yara.)
    Klicka sedan på Klar så skapas en tilldelningsfil i Lagerkontrollen till höger för det aktuella året.

Exportera tilldelningsfilen

1. För att sedan exportera tilldelningsfilen i rätt format välj Arkiv – Exportera till – Tilldelningsfil – N-Sensor grid.Välj sedan den aktuella tilldelningsfilen i lagerlistan och klicka på Nästa.
  2. I fältet Lagernamn anger du filnamnet för att sedan enkelt kunna känna igen filen och koppla ihop den med rätt fält.
    Ange sedan till vilken mapp du vill exportera filen, med knappen  förslagsvis på ett USB-minne för att sedan kunna läsa in den i N-Sensorterminalen.
    De andra inställningarna här behövs inte justeras.

datavaxt-logotrimble-logo
Rev dat: 2017-02-20