1. Hem
  2. Displayer och autostyrning
  3. TMX-2050
  4. Uppdatering av Trimble TMX2050 & Aktivering av XFill

Uppdatering av Trimble TMX2050 & Aktivering av XFill

1. Ladda ner den senaste mjukvaran till din TMX-display och spara den lokalt på datorn via denna länk:
    http://support.datavaxt.se/support/uppdatering-rtx/
  2. Leta upp filen du laddat ner och öppna den, högerklicka sedan på filen som heter ”TMX-2050_v5.60.000.37.4” och välj ”Kopiera”.
  3. Gå in på ditt USB-minne och högerklicka (OBS: EJ I NÅGON MAPP) välj ”Klistra in” så att filen sparas ”rakt” på USB-minnet.
  4. Så här ska det se ut när du klickar in dig på USB-minnet. Den komprimerade TMX-mappen ska alltså ligga som en egen mapp bland dom andra på minnet, om det finns några sedan tidigare vill säga!
  5. Tryck på ”App Central”
  6. Tryck på den blåa cirkeln med ett +.
  7. Tryck på det lilla minneskortet, ikonen näst högst upp.
  8. Tryck på USB-enhet på vänster sida i rutan.
  9. Tryck på TMX-filen
  10. Tryck på ”Starta om” för att starta uppgraderingen, efter omstarten kommer displayen arbeta 5-10 minuter. Nu är skärmen uppgraderad!

Inställning av XFILL

1. Starta Precision IQ-appen.
  2. Tryck på GNSS-rutan uppe till vänster.

3. Tryck på Redigera
  4. Tryck på Korrigeringskälla
  5. Välj CenterPoint RTK
  6. Tryck på Positionskvalitet och välj ”Favoriserad tillgänglighet”
  7. Tryck på ”Inställning”
  8. Tryck på ”XFILL Frekvens”
  9. Tryck på ”Anpassad”
  10. Tryck på ”Frekvens”
  11. Skriv in den nya frekvensen 1545.4900 och bekräfta med grön bock
  12. Tryck på Överföringshastighet (Baud Rate)
  13. Välj 2400
  14. Nu är signalen rätt inställd med den nya frekvensen!
Uppdaterat den mars 15, 2019